06-42097676 info@beadiamond.nl

Zelfleiderschap

Nou, dat is een lekkere binnenkomer op een gewone doordeweekse dag. Net zoals voor iedereen staat mijn wereld ook op zijn kop. De angst dat verkoudheid Corona kan zijn; dat de zorg de toestroom van patiënten straks niet meer aankan, de scholen dicht, thuis werken, en zo kan ik nog wel even doorgaan. En hoe ga je daar dan mee om. Hoe zorg je dat je ook zakelijk in beweging blijft.

En toen was daar de quote van Jim Rohn……..een van mijn helden:

“The quality of life is created by the quality of our habits.”

Door motivatie kom je in beweging. Maar gewoonten………. die zorgen ervoor dat je in beweging blijft. 

Nu ik van huis uit werk heb ik absoluut routine nodig om in beweging te blijven. Wie kent die gedachten; Oh ja, ik heb de hele dag voor me. En als ik vanochtend niet productief genoeg ben dan haal ik dat vanavond wel in. En dit is dus iets wat je absoluut NIET moet doen. Zo ben je de hele dag aan het werk.

3 Routines die mij helpen om in een ritme te komen en te blijven:

  1. Elke dag op een vast tijdstip opstaan

Mensen hebben verschillende biologische klokken. Het werkt het beste als je je dagelijkse routine afstelt op jouw interne klok. Michael Breus, een psycholoog onderscheidt 4 archetypes: Leeuwen; die vroeg opstaan, Beren; zij hebben een klassiek dag- en nachtritme van ongeveer 8 uur slaap, Dolfijnen ; lichte slaper en Wolven; uitslapers.

Ik ontdekte dat ik tot de categorie ‘Beren’ behoor. Dus deze routine heb ik opgenomen in mijn dagelijkse routine.

2.     De 5 seconden regel van Mel Robbins toepassen

Vaak weet je wel wat je moet doen, en toch doe je het niet. Voor mij is deze regel in de ochtend een geweldige manier om op te starten en in beweging te komen, en gedurende de dag om mijn productiviteit te verhogen. Nasa gebruikt dit om een raket te lanceren; 5,4,3,2,1. En voordat een ander deel van mijn hersenen er zich mee gaat bemoeien ben ik al in actie gekomen. Meer weten: klik hier

3. Dagelijks doelen stellen

Voor mij begint dat al ’s avonds. Ik maak een actieplan voor de volgende dag. Hierin beschrijf ik zo concreet mogelijk de 3 doelen die ik wil halen, ik verdeel ze in kleine stappen en plan ze meteen in mijn agenda in. De volgende dag visualiseer ik de 3 belangrijkste taken die ik vandaag gedaan wil hebben en wel zo concreet mogelijk. Ik zie ze voor me; helder en haalbaar. En dan ……is het alleen nog maar een kwestie van ‘gewoon’ beginnen. Meer weten: klik hier

Heb jij ook een ochtendroutine die je nu in deze tijd helpt om op te starten en productiever te zijn. Deel ze hieronder. Laten we elkaar inspireren! Ik ben benieuwd.

Want hoe beter jij bent in zelfleiderschap, hoe meer jij een voorbeeld kunt zijn voor anderen. En een goed voorbeeld, doet goed volgen.

p.s. bij de youtube filmpjes starten er ook reclames op. Als iemand nog een tip heeft hoe ik die uit de filmpjes kan krijgen voor ik ze doorstuur dan word ik daar heel blij van.

 

Deze website maakt gebruik van cookies meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten